Black Friday İndirimlerinden Daha Fazla Faydalan!

Black Friday İndirim Kampanyasından Daha İyi Faydalanmanın Tatkiklerini Paylaşıyoruz

Öncelikle BlackFriday’in ne olduğundan, nasıl ortaya çıktığından biraz bahsetmek gerek. BlackFriday, Türkçe’ye “Kara Cuma” olarak çevrilmektedir. Mantığını Amerika’daki basit bir muhasebe kuralından alan indirim kampanyası oldukça ilginçtir. Amerika’da muhasebe defterlerinde kâr ve zarar durumlarını göstermek için kullanılan mürekkep rengi okunabilirliğin kolay olması için kırmızı ve siyah olmak üzere yalnızca iki renkten ibarettir... Kârlı bir gün veya dönemi anlatan bilanço için “Black” yani siyah, zarar edildiği dönem içinse “Red” yani kırmızı renk defteri tutan sorumlu tarafından kullanılır. Astronomik indirimlerin olduğu bu özel indirim gününde, çok satan çok kazanır mantığıyla yaklaşıldığından ve yıl boyunca birçok müşteri bu indirimi beklediği için Amerika genelinde o gün ağırlıklı olarak siyah kalem ile doldurulduğundan dolayı kampanyanın adı yıllardır bu şekilde ilerlemektedir.

Aslında basit bir muhasebe göstergesinden öte, 350 milyonluk yüksek nüfusu ile aynı zamanda Amerika’daki birçok israfın da önüne geçmek için hem satıcılar hem de çiftçilerin yanında aktivistlerin de oldukça hoşuna gideceği bir durumda, son kullanma tarihi yaklaşan ürünlerin, indirimle çokça satılarak çöp yerine ihtiyaç sahibi insanlara gitmesidir! Ayrıca birçok mağaza kapatılacak şube veya dükkanlarını bu indirimden hemen önce belirleyerek stokların taşınması maliyeti yerine kâr marjını düşürerek sağlar!

İnsanların yalnızca birbirlerini ezdikleri, hatta ciddi yaralanmaların ve ölümlü kazanların olduğu BlackFriday kampanyaları yalnızca alışveriş merkezlerinde yaşanmıyor. 2018 yılından hatırlayanlar olacaktır. Bir çok online alışveriş mağazası, sitelerine gelen ziyaretçi sayısının bu kadar yüksek olacağını ön görememiş, siteler çökmüş, ödemeler alınamamış ve ürünler gönderilememişti. Sadece satıcılar değil, ne alacağını bilmeden önüne çıkan ilk indirime saldıran biz müşteriler de aslında bir zaman sonra boşa para harcadığımızı fark etmiştik. İşte bu yazımızda 29 Kasım 2019, cuma günü BlackFriday öncesinde daha fazla indirimden ve gerçekten ihtiyacınız olan ürünleri nasıl temin edeceğinizi bulacaksınız!

  • Keşif Yapın, Gerçekten Neye İhtiyacınız Olduğundan Emin Olun

Öncelikle ne almak istediğinize ne kadar düşerse almak istediğinize karar verin. Bu yeni çıkan bir ayakkabı veya çanta olabilir. İmkânınız varsa mutlaka alışveriş öncesinde gidip bir mağazada ürünü deneyin ve size en uygun numarasıyla birlikte rengini seçip not alın.

  • Üyelik ve Teknik Konularda Hazırlıklı Olun

Aradığınız ürünlerin hangi sitelerde ve mağazalarda satıldığını tespit edip bu sitelerde üyelik açtıktan sonra teslimat adresi, kredi kartı vb. Bilgileri önceden kaydederek ilk davranan siz olun! İndirimleri gören diğer kullanıcılar siteye kaydolup, onay kodunu beklerken siz ödeme safhasına geçip stokları eritmeye başlayın. Kargo teslimatı konusunda canınız sıkılsın istemiyorsanız eğer mümkünse ev adresini değiş iş adresini tercih edin. Böylece uyuşuk kargocuların “geldik evde bulamadık” bahanesini bertaraf edin.

  • Kredi Kartı ve Bütçenizi Black Friday Gününe Özel Olarak Ayarlayın

Kredi kartınızın limitini ve bütçesini yapacağınız alışverişe göre ayarlayıp, internete açık olduğundan, o gün beklenenin üstünde alışveriş yapacağınız için günlük limitin arttığından emin olun. Alışveriş yaparken eğer yakaladığınız fırsat çok büyük değilse ve stok sayısı ile ilgili endişeniz yoksa dövizle satın alacağınız herşeyi mesai saatleri içerisinde satın alın! Zira bankaların mesai saatleri dışında uyguladıkları faiş kurlardan zarar etmeyin!

  • Güvenlik Önlemleri Fırsatı Kaçırmanıza Engel Olmasın

Eğer 3D ile ödeme yapacaksanız, telefonunuzun yakınızda olduğundan, alışverişi yapacağınız yerde çektiğinden ve şarjınızın sonuna kadar dolu olduğundan emin olun.